Sunday, June 22, 2008

FIKRAH BLOG MASTER

Azam & Semangat Baru
ALHAMDULILLAH blog MACHANG telah berada di alam maya hampir setahun. Walaupun pengunjung yang melawati blog ini masih amat kecil hanya 500 lebih hit namun saya tetap berpuas hati. Ini kerana saya sedar blog ini masih mempunyai terlalu banyak kelemahan dan persembahannya masih kurang menarik. Insya Allah di masa-masa yang akan datang saya akan cuba memperbaiki persembahan untuk menarik lebih banyak pengungjung.

Pada awal pembinaan blog ini saya tidak merancang untuk membina blog lain kecuali NURZAMAN ONLINE dan blog ini akan menyiarkan segala aktiviti dan program yang diadakan di Machang Bubok sementara blog NURZAMAN ONLINE akan dijadikan wadah untuk saya melahirkan apa saja pandangan. Akan tetapi disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakan saya gagal untuk melapurkan segala aktiviti dan program di kampung kelahiran saya. Insya Allah selepas ini saya akan cuba membuat liputan sekadar kemampuan.

Walaupun saya gagal untuk melaksanmakan tanggungjawab terhadap blog NURZAMAN ONLINE dan blog MACANG BUBOK namun akhirnya satu demi satu blog muncul di alam maya seperti BICARA UMMAH, CITRA CINTA, FIKRAH MUSLIM, USAHAWAN ONLINE DAN BAZAR IKLANEKA dan yang terbaharu blog HERBA Insya Allah selepas ini akan muncul satu atau dua lagi blog.

Insya Allah, saya akan cuba sedaya upaya untuk memaparkan bahan-bahan baru dalam setiap blog yang berada di alam maya walaupun saya sedar terpaksa menghadapi masalah komitmen dengan perkara-perkara yang penting dalam usaha mencari rezeki namun saya tetap akan beruseha sebaik mungkin. Saya berdoa dan berharap beberapa bulan akan datang saya akan dapat mengatasi segala permasalah dan merealisasikan hasrat saya ini.

Sekian, terima kasih.

No comments:

Post a Comment